IAAS Polska

Podwieczorek przy CSR z NUTRICIA

„Podwieczorek przy CSR” odbył się 17 maja. Gościem spotkania była Aleksandra Łakoma, kierownik ds. Społecznej Odpowiedzialności Biznesu w firmie NUTRICIA. Spotkanie odbyło się w klimatycznej Kartce przy ciastku i kawie 🙂Podwieczorek NUTRICIA

Tematem przewodnim była kwestia „od pola do stołu”, czyli w jaki sposób  zarządzać jakością produktu w zgodzie z naturą. Dotyczyło to:

  • zrównoważonego rolnictwa (w jaki sposób odbywa się wytypowanie dostawcy, zakup surowców i opakowań)
  • bezpieczeństwa żywności w produkcji (certyfikacja, ochrona zasobów wodnych, ograniczenie emisji CO2 i zużycia energii, gospodarowanie odpadami)
  • zrównoważonego transportu i magazynowania (bachhauling)
  • identyfikowalności produktu (procedura, reklamacje).

Podwieczorek NUTRICIAPonadto poruszono kwestie takie jak:

  • opłacalność CSR
  • fundacja Nutricia
  • program HOPE
  • innowacje
  • nauka w trosce o jakość i bezpieczeństwo produktów
  • program wolontariacki
  • cele na przyszłość.

Spotkanie było naprawdę świetne! Aleksandra przekazała nam garść praktycznej wiedzy dotyczącej CSR i jak to funkcjonuje w tak dużej firmie. Przede wszystkim pokazała, że NUTRICIA dba o konsumentów na wiele sposobów, w tym poprzez edukację społeczności czy też wspomnianego wcześniej wolontariatu.Podwieczorek NUTRICIA

Projekt zrealizowała jedna z naszych IAASowych koleżanek Karolina Dąbkowska – ambasadorka LOB.

Serdecznie zapraszamy na kolejny Podwieczorek z firmą IKEA, który odbędzie się 31 maja. Szczegóły tu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *